Rok: 2024

Jazyk: maďarský, slovenčina, angličtina

Autor: CESCI, CESCI Carpathia

Správa o prieskume v rámci projektu #ACCESS

V lete 2024 bola dokončená súhrnná správa na základe dotazníkového prieskumu v rámci projektu #ACCESS. Prieskum, ktorý sa začal na jeseň 2023, bol zameraný na päť tematických oblastí s cieľom odhaliť právne a administratívne prekážky, s ktorými sa stretávajú občania žijúci v pohraničných regiónoch počas ich cezhraničných aktivít.

Aby sme zabezpečili úspešný zber informácií, propagovali sme dostupnosť dotazníkov, ktoré boli primárne dostupné online a rôznymi inými spôsobmi: rozdávaním letákov na vybraných miestach, spustením online kampane, e-mail marketingom a platforiem dostupných na sociálnych médiách, a tiež sme vyhlásili dvojkolovú súťaž pre účastníkov prieskumu.

Po ukončení prieskumu v januári sa začalo spracovanie údajov, ktoré viedlo k vytvoreniu súhrnnej správy. V rámci prieskumu bolo vyplnených celkovo 1 648 dotazníkov respondentmi žijúcimi na oboch stranách maďarsko-slovenskej hranice. Výsledky boli vyhodnotené na základe 1609 platných odpovedí.

Na základe nereprezentatívnej vzorky boli vytvorené zaujímavé grafy, ktoré zahŕňali rôzne oblasti:

Ďalej bol v súvislosti s každým dotazníkom vypracovaný prehľadový diagram indikovaných ťažkostí vo vzťahu k danej tematickej oblasti.

Na základe získaných dát, obyvatelia pohraničnej oblasti zaznamenali rôzne problémy vo všetkých preddefinovaných oblastiach, z ktorých niektoré sú právnej povahy:

  • Jednou z najčastejšie spomínaných prekážok sú nedostatky verejnej dopravy. Spustenie nových dopravných spojení, harmonizácia cestovných poriadkov a zjednodušenie prevádzky dopravných prostriedkov by umožnili rozvoj verejnej cezhraničnej osobnej dopravy.

  • Neistoty boli zaznamenané v oblasti úradných záležitostí (napr. sociálne poistenie a získanie dokladov, oboznámenie sa so zákonmi a obecnými nariadeniami atď.), zamestnania (riešenie dvojitého zdanenia, založenie podnikania atď.) a fakturácie.

  • S témou sociálneho poistenia úzko súvisia prekážky v oblasti zdravotnej starostlivosti, ktoré sa sústredia najmä na poskytovanie starostlivosti pacientom na druhej strane hranice, cezhraničnú dopravu sanitkami a získanie lekárskych potvrdení.

  • Podľa prijatých odpovedí je v určitých prípadoch využívanie trhových služieb viazané na podmienky (napr. vlastníctvo trvalého pobytu). Viacerí respondenti hlásili prekážky pri bankových transakciách (získanie úveru, splátky), pri nákupoch tovaru (využívanie zliav alebo rozdielne predpisy týkajúce sa záruk na výrobky) a pri prevode eura na maďarské forinty a opačne (aktuálny kurz HUF/EUR).

  • Problémy vyplývajúce z jazykovej bariéry sa prejavujú vo všetkých skúmaných oblastiach.

Identifikácia a porozumenie prekážkam uvedeným v správe budú pokračovať v rámci projektu #ACCESS, a budú doplnené o výsledky ďalšieho zberu informácií. Tieto zistenia budú slúžiť ako základ pre zoznam konkrétnych prekážok a ťažkostí, ktoré rieši náš projekt.