Predstavenie partnerstva

Význam spolupráce: Silnejšia integrácia slovensko-maďarského pohraničia a zintenzívnenie cezhraničných interakcií (mobility) si vyžadujú systematické monitorovanie, analýzu a odstraňovanie právnych a administratívnych prekážok. Tento proces je nepredstaviteľný bez koordinovanej spolupráce aktérov na oboch stranách hranice.

Predstavenie partnerstva: Projekt realizuje Stredoeurópske služby pre cezhraničné iniciatívy (CESCI) so sídlom v Budapešti a Stredoeurópske služby pre cezhraničné iniciatívy – Carpathia (CESCI-Carpathia) so sídlom v Košiciach. Obe organizácie sa už mnoho rokov venujú podpore cezhraničnej spolupráce a odstraňovaniu cezhraničných právnych prekážok.

Hlavný príjemca

Zhrnutie projektovej časti: CESCI ako hlavný príjemca koordinuje realizáciu projektu. Väčšina odborných úloh identifikovaných z pohľadu legálnej dostupnosti bude realizovaných v spolupráci CESCI a CESCI Carpathia, no okrem toho bude CESCI zodpovedná aj za nasledovné aktivity: vytvorenie informačnej platformy; produkcia 5 krátkych filmov; vypracovanie projektovej správy a metodickej príručky; organizovanie medzinárodnej vedeckej konferencie a záverečnej konferencie.

Prijímateľ

Zhrnutie časti projektu: CESCI- Carpathia ako partner projektu spolupracuje na realizácii projektu. Väčšina odborných úloh na zlepšenie právnej prístupnosti sa bude vykonávať v spolupráci CESCI a CESCI – Carpathia, ale okrem toho bude CESCI-Carpathia zodpovedné navyše za tieto činnosti: výroba 5 krátkych filmov, vypracovanie vedeckého zborníka, organizácia úvodnej (kick-off) konferencie; a prispievanie k realizácii spoločných aktivít.